Постинг
25.06.2020 23:00 -
Торта за годишнина от сватба
Може би съм споменавала преди, че съм фен на сладкишите. Обожавам сладкиши - торти, пастички, суфлета, мъфини и всякакви други такива вкусотийки!
Днес ще си представя тортата, която направих за годишнината от сватбата на едни от най-скъпите хора в моя живот - моите родители!
Необходими продукти
За големия блат (първият етаж на тортата - направих 2 големи блата):
- 3 яйца
- 150 гр. захар
- 100 мл. прясно мляко
- 230 гр. брашно
- 1 бакплувер
- 1 ванилия
За малките блатове (вторият етаж на тортата - направих 1 и го разрязах да се получат 2 малки блата):
- 2 яйца
- 100 гр. захар
- 70 мл. прясно мляко
- 200 гр. брашно
- 1 бакплувер
- 1 ванилия
За сиропа:
- 1 л. вода
- 300 гр. захар
- 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Всеки голям блат за първия етаж се приготвя поотделно и се пече поотделно. Разбийте яйцата и захарта добре. Добавете прясното мляко и продължете да разбивате. Постепенно добавете брашното, което е пресято, заедно с бакплувера и ванилията. Всички продукти трябва да бъдат разбити хубаво.
Блатовете се печат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Всяка фурна е различна, затова наблюдавайте внимателно блатовете да не изгорят. За да сте сигурни, че са готови, използвайте клечка за зъби или дървено шишче и ако излезе сухо - блатът е готов.
Оставете блатовете да изстинат добре преди да ги напоите, както и да разрежете блатът за блатове за втория етаж - всички трябва да бъдат изстинали.
Сиропът за тортата трябва да се приготви на слаб огън. Добавете водата, захарта и ванилията заедно. Разбърквайте, докато захарта се разтопи. Не позволявайте сиропът да започне да ври. Оставете го да изстине напълно преди да напоите блатовете.
Блатовете и сиропът трябва да бъдат напълно изстинали преди да започнете да ги напоявате. След това, изчакайте 20-30 минути и започнете да сглобявате тортата.
Аз използвах от кремовете за сладкиши на доктор Йоткер с вкус на ванилия. Използвах 2 пакета. Те са на прах; аз добавям 250 мл. прясно мляко и 25 гр. пудра захар за всеки пакет, и разбивам. Слагам в хладилника да стегне за 20 минути.
Използвах 600 гр. фондан (захарно тесто) и топчета декорация за торти. Залепих топчетата със сладкарско лепило.
Направете двете торти поотделно и накрая сложете малката тортичка върху по-голямата торта.
Дървеното сърце е купувано готово.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки! )
Днес ще си представя тортата, която направих за годишнината от сватбата на едни от най-скъпите хора в моя живот - моите родители!
Необходими продукти
За големия блат (първият етаж на тортата - направих 2 големи блата):
- 3 яйца
- 150 гр. захар
- 100 мл. прясно мляко
- 230 гр. брашно
- 1 бакплувер
- 1 ванилия
За малките блатове (вторият етаж на тортата - направих 1 и го разрязах да се получат 2 малки блата):
- 2 яйца
- 100 гр. захар
- 70 мл. прясно мляко
- 200 гр. брашно
- 1 бакплувер
- 1 ванилия
За сиропа:
- 1 л. вода
- 300 гр. захар
- 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Всеки голям блат за първия етаж се приготвя поотделно и се пече поотделно. Разбийте яйцата и захарта добре. Добавете прясното мляко и продължете да разбивате. Постепенно добавете брашното, което е пресято, заедно с бакплувера и ванилията. Всички продукти трябва да бъдат разбити хубаво.
Блатовете се печат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Всяка фурна е различна, затова наблюдавайте внимателно блатовете да не изгорят. За да сте сигурни, че са готови, използвайте клечка за зъби или дървено шишче и ако излезе сухо - блатът е готов.
Оставете блатовете да изстинат добре преди да ги напоите, както и да разрежете блатът за блатове за втория етаж - всички трябва да бъдат изстинали.
Сиропът за тортата трябва да се приготви на слаб огън. Добавете водата, захарта и ванилията заедно. Разбърквайте, докато захарта се разтопи. Не позволявайте сиропът да започне да ври. Оставете го да изстине напълно преди да напоите блатовете.
Блатовете и сиропът трябва да бъдат напълно изстинали преди да започнете да ги напоявате. След това, изчакайте 20-30 минути и започнете да сглобявате тортата.
Аз използвах от кремовете за сладкиши на доктор Йоткер с вкус на ванилия. Използвах 2 пакета. Те са на прах; аз добавям 250 мл. прясно мляко и 25 гр. пудра захар за всеки пакет, и разбивам. Слагам в хладилника да стегне за 20 минути.
Използвах 600 гр. фондан (захарно тесто) и топчета декорация за торти. Залепих топчетата със сладкарско лепило.
Направете двете торти поотделно и накрая сложете малката тортичка върху по-голямата торта.
Дървеното сърце е купувано готово.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки! )
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Още 100 години заедно пожелаеам на родителите ти!
На теб успех в кулинарията! И по-специално в сладкарството!
Умееш го и ти харесва.
Хубав ден и нови сладости!
цитирайНа теб успех в кулинарията! И по-специално в сладкарството!
Умееш го и ти харесва.
Хубав ден и нови сладости!
Хубав ден и на теб!
цитирайEха, ама тази разкошна торта Вие ли я направихте? Поздравления! Бъдете здрави и много щастливи цялото семейство!
цитирайАз направих тортата. Благодаря ви! Бъдете живи и здрави!
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 261